Sajtószoba

Miért sikertelen a legtöbb fogyókúra és miért nem működnek mindenkinél a vitalizálást ígérő étrendek?

Válaszok, nem csak fogyni vágyóknak…


„Próbáld ki, nekem bevált”

Ismerős a mondat? Nem csak Magyarországon, hanem a világ szinte minden területén nők és férfiak milliói vannak túl sikertelen fogyókúrákon és olyan vitalizálást ígérő diétákon, amikről azt hallották, „Próbáld ki, nekem bevált!”. Hetekig, hónapokig tartó szenvedés, lemondás és általában sok-sok elköltött pénz után az eredmény legtöbbször csak ideig-óráig tart. Olyan is van, aki egy fogyókúra végeztével több kilót szed fel, mint amennyit sikerült leadnia. Sőt, hazánkban a megkezdett fogyókúrák 96%-a sikertelen és többen, legalább 5-6 „sikeres” fogyókúrás módszert is kipróbálnak eredmény nélkül.*

De ha nem csak a fogyni vágyókról beszélünk, az is gyakran előfordul, hogy a különböző tisztító és vitalizáló kúrák a várva várt jobb közérzet helyett inkább legyengülést okoznak.

D-vitamin

D-vitamin termelés

A többi vitamintól eltérően táplálékainkban - kivéve a tengeri halak húsát és egyes D-vitaminnal dúsított termékeket - kevés a D-vitamin. Így a szervezetünkbe jutó D-vitamint zömmel nem a táplálékon keresztül kapjuk, hanem a napfény hatására a bőrünkben képződik. Elő anyaga a napfény ultraibolya sugarait (UV) és energiáját felhasználva alakul át D-vitaminná.

Bőrápolási tanácsok, szolárium krémek használata

A szolárium kozmetikumokat speciálisan szoláriumozáshoz fejlesztették ki, segítségükkel mélyebb, tartósabb barnulás következik be rövidebb idő alatt. Egy barnulási periódus során 30-40 %-kal hatékonyabban barnulhatunk szolárium kozmetikummal, mint a nélkül. Ennek az az oka, hogy különböző hatásmechanizmusaik által több pigment keletkezik, illetve természetes pigmentet visznek be a bőrbe. Anti-aging hatóanyagaik segítségével megelőzik az apró ráncok kialakulását. Szolárium kozmetikum használatával elkerülhetjük a jellegzetes „szoláriumszag” kialakulását is.