Barnulasi tippek

Bőrápolási tanácsok, szolárium krémek használata

A szolárium kozmetikumokat speciálisan szoláriumozáshoz fejlesztették ki, segítségükkel mélyebb, tartósabb barnulás következik be rövidebb idő alatt. Egy barnulási periódus során 30-40 %-kal hatékonyabban barnulhatunk szolárium kozmetikummal, mint a nélkül. Ennek az az oka, hogy különböző hatásmechanizmusaik által több pigment keletkezik, illetve természetes pigmentet visznek be a bőrbe. Anti-aging hatóanyagaik segítségével megelőzik az apró ráncok kialakulását. Szolárium kozmetikum használatával elkerülhetjük a jellegzetes „szoláriumszag” kialakulását is.

Miért fontosak a krémek…

A bőrt fel kell készíteni az UV-fényre, hogy védve legyen a barnulási folyamat alatt és a lehető legjobb barnulási szintet tudja elérni. Ezért van szükség szolárium kozmetikumok használatára, amelyek hatékonyan elősegítik a kívánt bőrszín elérését. A megfelelő szolárium kozmetikum kiválasztásához ismernünk kell az adott termékben meg található hatóanyagok tulajdonságait.

Egészséges belső – egészséges barna szín…

A legegészségesebb bőr eléréséhez több egészséges dolgot kell magunkhoz venni belsőleg és külsőleg egyaránt. A legbarnább bőrszín eléréséhez ezeket az egészséges összetevőket kell használnunk.

Pro - A (béta-karotin) és C-vitaminokban gazdag táplálkozás elősegíti a természetesebb barna bőrszín kialakulását! Ezen vitaminok a szolárium krémekben rendszerint megtalálható vitamin komplexként!

A barnulási folyamat…

A bőrt fel kell készíteni az UV-fényre, hogy védve legyen a barnulási folyamat alatt és a lehető legjobb barnulási szintet érje el, hiszen az UV-fényt a jól karbantartott bőr tudja a leghatékonyabban fogadni. A barnulási folyamat: az UV-fény egy aminosav képződését stimulálja, melyet egy enzim melaninná alakít át (melanogenesis folyamata), majd az UV-fény oxidálja a melanint, így lebarnul a bőr!